Over mij

Al ruim 12 jaar werk ik als diëtist en gezondheidswetenschapper. In de afgelopen jaren heb ik meer dan duizend cliënten gecoacht, een boek geschreven, vele opdrachten als spreker gedaan en een succesvolle praktijk en onderneming opgebouwd. Dat doe ik met veel energie, plezier en passie. Ik ben altijd op zoek naar de beste manier om te coachen zodat je succesvol je doelen kunt behalen. 

Ik merkte dat coaching en een goed onderbouwd advies op het gebied van voeding en leefstijl niet altijd voldoende zijn. En dat er vaak nog veel winst te behalen is op het terrein van persoonlijke groei en ontwikkeling. Als ik daarmee nou nog gerichter zou kunnen helpen…

"Ik ontdekte: je
Bent zelf de
Deksel op je eigen
groei"

Mijn eigen reis

Je zou kunnen zeggen dat mijn ‘diëtistenjas’ de afgelopen tijd wat knelde. Ik zoek verdieping en ben eindeloos nieuwsgierig. Ik zet graag dat stapje extra. Ik wil nog completer coachen op het gebied van voeding en leefstijl én op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, om uiteindelijk het verschil te maken naar een duurzame gedragsverandering. Waarbij je niet alleen blij wordt van het eindresultaat, maar juist ook plezier hebt in het proces. Practice what you preach, dus zo heb ik ook stappen gezet in mijn eigen transformatie. En dat gun ik jou ook!
Ben jij al klaar voor
de volgende stap?

Kom ook in actie

Op dit moment werk ik met trainingen en coachingstrajecten. Ik wil jou helpen het beste uit jezelf en je gezondheid te halen. Ik werk zowel online als offline. Zo is afstand geen obstakel en zijn we niet gebonden aan locatie. Bij een live coaching ga ik het liefst met je de natuur in. Bijvoorbeeld door een wandeling te maken in park Cronesteyn in Leiden. De natuur werkt inspirerend, op deze manier kom je letterlijk los. 

Mijn ervaring en achtergrond

Je bent nooit uitgeleerd. Het is mijn doel om elke dag weer iets nieuws te leren. Mijn interesses liggen op het gebied van voeding, leefstijl, gedragsverandering, persoonlijke ontwikkeling en ondernemerschap. Mijn blik gaat verder dan voeding en wetenschap. Ik geloof in een brede visie en een persoonlijke aanpak.

Mijn voedingsbodem:

  • Diëtist en Master gezondheidswetenschappen, specialisatie Voeding en Gezondheid
  • Ervaring in diverse academische ziekenhuizen en inmiddels al 6 jaar een eigen praktijk en onderneming in Leiden
  • Cursussen gevolgd op het gebied van gedragsverandering. Mijn favoriet is ACT (Acceptance and Commitment Therapy). Dit is een gedragstherapie die je helpt om op een flexibele manier om te gaan met de obstakels die je tegenkomt (Acceptance), zodat je kan blijven investeren in de dingen die je écht belangrijk vindt (Commitment). 
  • Je leert nog meer als je kennis deelt. Ik geef regelmatig scholingen en hoorcolleges. Momenteel geef ik les op de HBO-opleiding voor leefstijlcoaching (Advanced Lifestyle Coaching). De gemiddelde beoordeling van mijn lessen is een 9,4.
  • Daarnaast lees en luister ik jaarlijks wel meer dan 25 boeken op het gebied van voeding, leefstijl, zelfontwikkeling en productiviteit. Ik vertaal deze kennis vervolgens naar persoonlijke coaching en advies. Door dit toe te passen help ik jou groeien!

Weetjes over mij:

Een dag niet geleerd is een dag niet geleefd. Ik ben verslingerd aan nieuwe dingen leren. Ik lees en luister boeken en ben als een spons voor nieuwe kennis. Mijn beste tip op dit gebied: implementeer binnen 48 uur wat je zojuist aan kennis hebt opgedaan, dan is de kans het grootst dat je het ook toepast.

Om je brein uit te dagen en scherp te houden is het goed om dingen buiten je bekende terrein te doen. Zo heb ik een jaar Spaanse les gevolgd. Muy bien!

Een boek schrijven stond bij mij op de bucketlist. Voordat ik een concreet plan had zei ik al tegen vrienden en familie dat ik in 2018 een boek ging schrijven. En ik had nog niks, geen tekst, geen boekcontract of onderwerp. Maar ik wist dat als ik het al zou noemen dat ik er ook naar zou handelen. Je dromen durven uitspreken is zo belangrijk! En zo geschiedde…in 2019 kwam mijn eerste boek Eet als een expert – Zwanger! 

Ik fiets elke dag in totaal 30 km door de polder van en naar mijn praktijk, vaak met wind tegen op de heenweg. En nee, dit is niet met een elektrische fiets. En ja, ook als het regent. Inmiddels zou ik dit niet meer anders willen doen. De dag beginnen met een activiteit voor jezelf, is wat mij betreft de beste start van de dag!

Dit zeggen anderen over mij:

“Zeer bekwame diëtist en goed in haar vak. Ze kijkt duidelijk verder dan de standaard methoden en dat hielp echt in mijn specifieke situatie”

“Everdien is een fantastische diëtist én gezondheidswetenschapper. Vanwege deze combinatie aan kwalificaties heb ik voor haar gekozen en daar heb ik geen moment spijt van gehad.”

“Ik ben echt heel tevreden! Ik raad haar aan iedereen aan. Prettige omgang en veel kennis en expertise. Heel fijn!”

“Ik heb Everdien leren kennen als een expert op haar vakgebied. Zij vertaalt haar kennis vanuit de wetenschap naar makkelijk toepasbare tips over voeding en levensstijl die mij vanaf minuut 1 hebben geholpen. Zij is doortastend, super enthousiast, echt bereid om te helpen. Ze zorgt ervoor dat je het consult niet verlaat totdat jouw next steps duidelijk voor jou zijn en er is altijd ruimte voor een follow up.”

(via zorgkaartnederland.nl en Linkedin)

Je bent al zover gekomen.